
מהן מחיצות גבס?
מחיצות גבס נמנות עם סוגי עבודות גבס המבוקשות ביותר ונועדו כדי לחצוץ חללי מגורים או עבודה באופן חלקי או מלא.
מחיצות גבס משקפות את הגמישות הרבה שיש לנו עם גבס ואת היכולת לשלב באופן יוצא דופן בין עיצוב לבין שימושיות.
ניתן לבנות מחיצות גבס שישמשו ממש כמו קיר גבס לרבות התקנת תשתיות חשמל, שקעים ומתגים, אך ניתן גם לבנות מחיצת גבס שתהיה בחצי גובה כשהמידות הסופיות יקבעו לפי התכנון או הצרכים שלכם.
הבנייה של מחיצת גבס נעשית באמצעות שילוב של קונסטרוקציה חזקה שמשמשת להרכבת לוחות הגבס, אשר מחוברת אל הקירות, הרצפה והתקרה.
לאחר בניית הקונסטרוקציה מתקינים את לוחות הגבס שצריכים להיבחר בקפידה לפי המיקום של מחיצת הגבס ולפי הדרישות שלכם כך שאם אנו בונים מחיצת גבס בבית עסק, כנראה שנצטרך לעבוד עם גבס אדום שנחשב לחסין אש ושמתבקש ברוב העסקים בישראל, בעוד שאם נבנה מחיצת גבס בחדר אמבטיה, נשתמש בגבס ירוק שחסין בפני לחות.
מעבר לכך חשוב לקחת בחשבון משתנים נוספים כמו הצורך לתלות על המחיצות חפצים כבדים כמו מסך גדול או להיעזר בלוחות מבודדים או חומרי בידוד נוספים כדי לסייע לכם להשיג בידוד רעש מקסימלי.

מתי צריך מחיצות גבס
מחיצות גבס מבוקשות במיוחד ומשמשות הן בדירות מגורים כדי לחלק את החדרים או בכדי ליצור נישות מסוגים שונים, והן במשרדים לצורך חלוקת משרד או כדי לתחום אזורי עבודה.
בין המצבים הנפוצים שבהם בונים מחיצות גבס ניתן למנות בנייה של מחיצות גבס בין המטבח לסלון, כאשר מעוניינים לתחום את מכונת הכביסה והמייבש בתוך חדר האמבטיה אך רוצים ליצור הפרדה וויזואלית, כאשר בונים עמדות עבודה ומחפשים פתרון מהיר, יעיל ויפה או כאשר מחלקים חלל באמצעות קירות גבס.
ניתן לומר שמחיצות גבס הן פתרון שכיח מאוד שיכול לבוא במגוון רחב של ווריאציות ובכלל זה עיצובים שונים, חומרי גלם אחרים שנועדו להתמודד עם צרכים שונים וכיוצא בזה.
במרכז לעבודות גבס מתמחים בבניית מחיצות גבס מכל הסוגים ולכל צורך. אנו מומחים בבניית מחיצות קבועות או זמניות לרבות שילוב של המחיצות עם דלתות, חלונות, דלפקים, תשתיות חשמל, תאורה ועוד, כך שמגוון האפשרויות שעומד בפניכם רחב במיוחד.

סוגי מחיצות גבס
יש 3 סוגים עיקריים של מחיצות גבס:
- מחיצות גבס בדירה – משמשות בדומה מאוד לקירות גבס אם כי בדרך כלל מדובר בקיר שאינו בגובה או רוחב מלאים.
- מחיצות גבס במשרדים – פתרון מעולה לחלוקת המשרד לשני חלקים או יותר. כמו כן מקובל לחצוץ אזורי עבודה (אופן ספייס) או עמדות של מוקדנות על ידי מחיצות גבס בגובה של 150 סנטימטרים או 180 סנטימטרים כשניתן גם לעצב א תהמחיצות האלה כך שיתקבל אזור עבודה יעיל אך גם מעוצב.
- לבסוף יש גם מחיצות גבס חיצוניות שנבנות מחומרי גלם מיוחדים עמידים בפני מזג האוויר. מחיצות גבס חיצוניות משמשות בדרך כלל לבניית מחסנים או מסתורים מסוגים שונים.
מעבר לכך אנו יכולים לבנות מחיצות גבס מכל סוג ובכל עיצוב. לא משנה אם זאת עבודת חוץ או פנים, באפשרותנו לספק לכם את התמורה הטובה ביותר שמשלבת מראה מעולה, עמידות ואיכות גבוהים והכל לצד מחירים סופר משתלמים- בהתחייבות!

בניית מחיצות גבס – איך זה מתבצע?
בניית מחיצות גבס נעשות כאמור על ידי בניייה מקדימה של קונסטרוקציה אשר עשויה מפרופילים של מתכת מגולוונת בצורת שתי וערב.
את הקונסטרוקציה מחברים אל הקירות והתקרה של המבנה כמו גם אל הרצפה אך חשוב להבין שלעתים קרובות בעוד שמחברים את הקונסטרוקציה אל הקירות והתקרה באמצעות ברגים, מומלץ לשקול ולחבר את המחיצה אל הרצפה באמצעים אחרים שיאפשרו את הסרת המחיצה בעתיד מבלי להשאיר חורים ברצפה שלא ניתנים לתיקון.
כל החיבורים של הקונסטרוקציה של המחיצה אל המבנה ובניית הקונסטרוקציה בכלל, צריכה להתבצע לפי התקן ובכלל זה להתייחס אל סוגי הברגים הדרושים, ריווח בין חיבורים, סוגי הפרופילים וכיוצא בזה.
שימו לב שאם נדרש לתלות על המחיצה דבר מה כבד, חשוב לחזק את הקונסטרוקציה באופן המתבקש. כמו כן צריך לתת את הדעת להעברת תשתית חשמל ככל שנדרש וכן להתקנת נקודות חשמל, שקעים ומתגים.
לאחר התקנת הפרופילים והקונסטרוקציה, נעבור להרכבת לוחות הגבס כשגם כאן חשוב לבחור בסוג גבס המתאים לצורך שלכם.
יש סוגי גבס שמתאימים לעבודות חוץ, בעוד שיש כאלה שמתאימות לעבודות פנים עם הבדלים שקשורים בבידוד, בעמידות לאש, לרטיבות או אפילו לקרני רנטגן (במוסדות רפואיים) וחשוב לתכנן את העבודה ולבחור את הלוחות באופן המיטבי.
לעתים קרובות אנו גם עושים שימוש בחומרי בידוד להפחתת רעש ובידוד טמפרטורה טוב יותר ולעתים מומלץ גם להשתמש בלוחות כפולים.
כך או כך, יש הרבה שיטות וטכניקות שצריכים להכיר כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורכם.
בסיום הרכבת הלוחות מבצעים את שלב הגימור שכולל התקנת פינות ומבודדים, מריחת 3 שכבות של שפכטל אמריקאי, שיוף והחלקה סופיים ולבסוף גם צביעה בשתי שכבות של צבע איכותי.
מחיר מחיצת גבס
מחיר מחיצת גבס עולה בממוצע 240 ש״ח למטר כשהמחיר כבר כולל בתוכו את כל השלבים שהוזכרו.
שימו לב שמחיר מחיצת גבס עשוי להשתנות בהתאם לגודל המחיצה כך שאם מדובר בפרוייקט גדול, המחיר למטר ירד בעוד שאם מדובר בעבודה ממש קטנה, המחיר היחסי למטר עשוי לעלות. העלויות נקבעות על פי מחיר גבס למטר וניתן לקבל הסבר לכך במחירון שלנו.
האם יש תקן לבניית מחיצות גבס?
בהחלט כן. בניית מחיצות גבס חייבת להיות לפי התקנים שנקבעו על ידי מכון התקנים הישראלי ובכלל זה צריך להתייחס בכובד ראש אל סוגי הפרופילים, הלוחות וגם לסוגי הברגים והמרווחים שבין כל חיבור, וזה מעבר לעובדה שחייבים להשתמש רק בלוחות גבס וחומרי גלם בעלי תו תקן.
במרכז לעבודות גבס מתמחים בבניית מחיצות גבס מכל סוג ולכל צורך לפי התקנים המחמירים ביותר. אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר לייעוץ חינמי ולהצעת מחיר משתלמת במיוחד.