אנחנו אמנם לא רואים אותן, אבל כמעט בכל עיר בישראל חיות לא מעט חולדות. כשהן מגיעות לבית או למשרד, הנזק עלול להיות חמור. חשוב לדעת שחולדה היא בעל חיים אינטליגנטי להפליא, ושרדן, ולכן ההתמודדות איתה כשהיא נמצאת בקרבת בני אדם יכולה להיות מאתגרת מאוד. במיוחד זה המצב אם החולדה מסתתרת בתוך קיר גבס. מה בכל זאת אפשר לעשות? כאן בעמוד תמצאו המלצות מועילות.
מה לא לעשות כשיש חולדה בבית או במשרד?
קודם כל חשוב לדעת מה לא לעשות כשיש חולדה בקיר, כדי לא לבצע טעויות שעלולות לעלות לכם ביוקר. הטעות הנפוצה ביותר היא לנסות לתפוס את החולדה בכוחות עצמכם, או לנסות להרוג אותה. לחולדות יש גם חושים חדים וגם אינטליגנציה גבוהה, ולכן רוב הסיכויים שהמכרסם שהגיע אליכם לבית או למשרד יצליח להתחמק – להתחמק אבל לא לברוח, אלא פשוט להסתתר, כך שהלכידה שלו תהיה קשה יותר.
בנוסף, חולדה שמרגישה מותקפת עלולה לנשוך, בזמן שחולדה שלא מאיימים עליה לא תתקוף בני אדם. הנשיכה של החולדה עלולה להיות כואבת מאוד, וחוויה לא נעימה באופן כללי, לכן אל תנסו להתמודד עם בעל החיים הזה לבד.
האם אפשר להדביר חולדה בתוך הקיר?
המונח “הדברת חולדה” מעט מטעה: בדרך כלל כשאנחנו שומעים את המילה “הדברה”, האסוציאציה היא ריסוס. אין ריסוס יעיל נגד חולדות (וגם לא נגד עכברים). האפשרויות הן הרעלה או לכידה, ואם המכרסם נמצא בתוך קיר גבס, שתי האופציות האלה למעשה לא ניתנות ליישום.
ליתר דיוק אפשר אמנם לפזר רעל בתוך קיר גבס (או בתקרת גבס), אבל התוצאה עלולה להיות בעיה קשה אפילו יותר מנוכחות של חולדה או עכבר בקיר. במקום בעל חיים חי בתוך קיר הגבס, יהיה לכם פגר של בעל חיים בתוך הקיר, ותוך זמן קצר ייווצר מפגע תברואתי חמור. בהתאם הפעולה הראשונה שמבצעים כשמבינים שיש חולדה בתוך הקיר או התקרה מהגבס היא לתכנן את ההוצאה שלה משם.
איך מוציאים חולדה מתוך קיר גבס?
המטרה במקרים שבהם יש חולדה בתוך קיר גבס היא מן הסתם להוציא אותה משם, אבל מבלי לשבור את הקיר. זו לא משימה פשוטה, אבל גם לא משימה בלתי אפשרית, ובמיוחד כשמזמינים לוכד מנוסה שיודע איך נפטרים מחולדה בקיר גבס וגם מימש את הידע במקרים קודמים.
המפתח הוא הבנת המניעים של המכרסם הכאמור חכם וחד חושים. חולדה נכנסת לתוך קיר גבס כדי לחפש מחסה. בתוך הקיר היא מרגישה מוגנת, ולכן כל פעולה שתפחיד אותה עלולה לגרום לה להתחפר בקיר לפרק זמן ארוך יותר (או לתקוף אתכם). מצד שני, בתוך קיר גבס סביר להניח שאין לה אוכל נגיש, ולכן בשלב מסוים היא תצטרך לצאת.
לוכד חולדות מיומן יציב מלכודת ובתוכה מזון שחולדות אוהבות. שימו לב: חשוב מאוד לאחסן את כל האוכל בבית במקומות שהחולדה לא תוכל להגיע אליהם, כך שהאופציה היחידה עבורה תהיה המזון שבמלכודת. בנוסף, לוכד עם ניסיון יודע להציב את המלכודת במקום כזה שהחולדה תעבור בו – ותתפתה.
סוגי מלכודות ללכידת חולדות
באופן עקרוני יש 4 סוגים של מלכודות לחולדות (וגם לעכברים). הסוג הראשון הוא מלכודת דבק. זוהי אופציה זולה, אבל לא מומלצת – גם כי היא גורמת למוות בייסורים לעכברים וגם כי חולדות עלולות להיחלץ ממנה. הסוג השני הוא מלכודת חשמלית שהורגת את החולדה באמצעות זרם חשמלי עוצמתי. האפשרות השלישית היא מלכודת קפיץ, שגם כן הורגת את החולדה – באמצעות מכה חזקה. הסוג הרביעי הוא מלכודת כלוב. במקרה כזה החולדה תישאר בחיים, אבל כמובן לא תפריע לכם וגם לא תוכל לחזור להסתתר בקיר. אחרי הלכידה, הלוכד ייקח את הכלוב וישחרר את בעל החיים בשטח פתוח, הרחק מכם.
צריכים שירות לכידת עכברים וחולדות? פנו לחברת הלוכד