
רבים שואלים אותנו מה ההבדל בין תקרות גבס לתקרות אקוסטיות. למען האמת ישנם הרבה דברים שהופכים את שני המוצרים הללו לשונים כל כך בעוד שישנם מאפיינים תואמים שהופכים אותם לדומים כל כך. על ההבדל שבין תקרות גבס לבין תקרות אקוסטיות, למה צריך לשים לב, מה הפתרון שמתאים לכם וכמה זה יעלה לכם במדריך שלפניכם.
מדוע בכלל לבחור בתקרות גבס או תקרות אקוסטיות
ראשית וכדי לעשות מעט סדר בשאלה מה יותר טוב, בוא ונדון לרגע בשאלה למה צריך בכלל להתקין תקרות גבס או אקוסטיות. ישנן כמה סיבות לכך כשהנפוצות הוא הרצון לבצע הנמכות תקרה, להסתיר תשתיות כגון מיזוג, להפחית רעשים בחללים גדולים ופתוחים, להתקין תאורה מובנית וכמובן לחפות בטון ובלוקים חשופים.
לצד פתרונות מסורתיים כגון שימוש בטיח, קיימים שני הפתרונות הנפוצים שאנו דנים בהם בכתבה זאת. בעוד שטיח מתאים לתקרות ביתיות רגילות, תקרות גבס ותקרות אקוסטיות יתאימו כאשר מעוניינים בתקרה מעוצבת או כאשר עולה הצורך לספק מענה למקרים שנדונו בפסקה הקודמת.
חשוב לציין שלשני הפתרונות יש יתרונות רבים שהופכים אותם לכל כך נפוצים:
- יכולת להתקין תקרה בתוך ימים ספורים.
- פתרון בטיחותי במידה שנעשה כמו שצריך ועל פי התקנים.
- ניתן להמשיך ולגור בדירה או להמשיך לעבוד בעסק במקביל להתקנת התקרות.
- התמורה הגבוהה ביותר לכסף.
- חומרי גלם מעולים לעיצוב והתקנה של עזרים משלימים כגון תאורה או אביזרי כיבוי אש.
תקרות גבס
ישנם סוגים רבים מאוד של תקרות גבס אך בבסיס כולן עומד העיקרון של התקנת קונסטרוקציה (שלד) עליו מותקנים לוחות הגבס המוכרים לכולנו. בסיום, מתבצעת עבודת שפכטל וצבע שמחליקים ומסתירים את החיבורים ושיוצרים משטח זהה במרקם לקירות האחרים של המבנה.
כפי שהסברנו במדריכים רבים באתר, הגבס מורכב ממינרליים אשר יחד עם חומרי הבידוד והקונסטרוקציה, יוצרים משטח חזק מאוד שבנוי באופן חכם של חלוקת משקלים ואיזונים. זהו פתרון ידידותי ובטוח לסביבה ושיכול לספק יתרונות נוספים בדמות לוחות גבס עמידים לאש, לרטיבות וכיוצא בזה.
מאוד מקובל להתקין תקרות גבס המקומות שבהם מעוניינים ליצור תקרה מעוצבת או כאשר רוצים להסתיר תשתיות קיימות.
בין המקרים נפוצים למקומות שבהם מתקינים תקרות גבס: לובי ואזורי קבלת קהל, בתים פרטיים שזקוקים להנמכת תקרה, בזמן חיפוי וציפוי תקרות קיימות מתוך המטרה לחסוך בעלויות ובזמן שדרוש לחפות תקרה בטיח ובמקום זה לצפות אותה בלוחות גבס, תקרה למזגן, תקרות צפות ועוד. בדרך כלל תקרות גבס יותקנו בבתים פרטיים, חזית העסק וכל מקום שנחשף לקהל.
לעומת היתרונות הרבים של תקרות הגבס, ישנם כמה חסרונות כגון חוסר היכולת לפתוח את התקרה במידה שישנה תקלה בתשתיות שבתוכה (אפשר לפתוח אותה אל בדרך כלל מדובר בפעולה מסובכת שמצריכה תיקון של התקרה) והעלויות הגבוהות כאשר מדובר בשטחים מאוד רחבים כמו שטחי משרד שונים.
בנוסף לאלה, יכולת בידוד הרעשים של תקרות הגבס מאוד טובה אך ישנם פתרונות טובים עוד יותר שמתאימים במיוחד לאזורים רוויי קהל וחללים רחבים במיוחד שבהם נעדיף להתקין תקרות אקוסטיות.
תקרות אקוסטיות
תקרה אקוסטית שונה מתקרת גבס במובנים רבים – כאלה שהופכים אותה לאופציה מועדפת במקרים רבים שבהם הגבס אינו יהיה הפתרון הטוב ביותר.
גם התקרה האקוסטית עשויה מחומרי גלם ידידותיים ובטיחותיים (הכל נכון בתנאי שיש אישור של מכון התקנים כמובן) כשברוב המקרים מדובר בתקרה אקוסטית מינרלית אך ישנם סוגים נוספים של תקרות אקוסטיות.
התקנת תקרה אקוסטית נחשבת לפשוטה וזולה באופן יחסי אם כי מגוון חומרי הגלם השונים שמציגים טקסטורות ועיצובים שונים עשויים ליקר את העבודה.
בחירה בתקרה אקוסטית מינרלית תבטיח שמירה על רמת מחירים מאוד זולה תוך שימוש בחומר איכותי, זמן התקנה מהיר ולעתים קרובות אפשר לעשות את זה כמעט מבלי לפגוע בשגרת הפעילות היומית וכשמדובר במשרד, זהו יתרון מאוד גדול.
כמו בגבס, גם כאן יש צורך להקדים ולבנות קונסטרוקציה חזקה שעליה יונחו אותם ריבועים או מלבנים מוכרים שמרכיבים את התקרה האקוסטית כשיתרון נוסף של החומרים הללו הוא המרכיב שלהם שעשוי מחומרים מבודדי רעש ולכן מדובר בפתרון מוכן ולא בתהליך שדורש תוספת של חומרי בידוד כמו בתקרות גבס.
עוד יתרונות של תקרה אקוסטית באים לידי ביטוי במחיר הזול, המראה הנקי וכמובן, היכולת לפתוח בקלות את התקרה על מנת לטפל בתשתיות מיזוג, תקשורת וחשמל שמצויים בתוך התקרה – כיאה לחללי עבודה משרדיים.
הסיכונים שבהתקנת תקרות
בכל התקנת תקרה קיימים סיכונים הן בשלבי העבודה והן הרבה אחרי כן. בניית תקרות היא אולי אחד הדברים הכי מסוכנים בבנייה של כל עסק או בית ולכן ברור לכולנו שהתקנת תקרות צריכה להיעשות בשיקול דעת, בזהירות תוך עבודה על פי כללים מחמירים ובחירה בחומרי גלם מאושרים לשימוש על ידי מכון התקנים.
אני מניח שגם אתם כבר נתקלתם כמה פעמים בתקרות שהתמוטטו כתוצאה מהתקנה לא נכונה והמחיר של התאונות הללו לעתים מאוד יקר.
לכן, לא משנה אם אתם רוצים להתקין תקרת גבס או תקרה אקוסטית, אתם חייבים לתת את הדעת לנושא הבטיחות. בהקשר זה חשוב לציין שבמידה שאתם בעלי עסקים או משרדים, עליכם להמציא אישור קונסטרוקטור עבור חוזק המבנה והתקרה – דבר בהחלט חיוני שיכול לפתור לכם בעיות ודאגות. יחד עם זאת, כשמדובר בבית פרטי, כדאי ומומלץ לאמץ את החובה של העסקים – כלומר להזמין קונסטרוקטור שיבדוק את התקרה – גם אם אינכם חייבים על פי החוק.
מי ראשי להתקין תקרות
באופן כללי, כמעט כל מי שמעוניין יכול להציע שירותי התקנת תקרות מסוגים שונים ועל כן הבחירה שלכם צריכה להיות מאוד זהירה. אל תחפשו את ההצעה הכי זולה אלה את קבלן הגבס הכי מקצועי ואמין אם כי במרכז לעבודות גבס אנו עושים מאמצים על מנת להבטיח לכם הצעות מחיר מאוד זולות לצד השירות האיכותי שלקוחותינו נהנים ממנו.
אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר על מנת שנוכל לעזור לכם להתאים את התקרה הכי טובה ביחס לצרכים שלכם במחיר משתלם ובטיחות ושירות חסרי פשרות.