שימו לב! המדריך נכתב מתוך מטרה להעניק לגולשי האתר ידע והבנה ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי!
בניית קיר גבס צריכה לקחת בחשבון מכלול של גורמים בטיחותיים ולאור זאת לא נוכל לייעץ איך לבנות קיר והאחריות לשימוש ויישום הכללים היא על הקוראים.
באפשרותכם להזמין אותנו לבניית קיר גבס לפי התקן, במחירים הוגנים ועם אחריות על העבודה.
לפניכם מדריך שמסביר באופן מפורט על בניית קיר גבס. רוצים להשאיר לנו את כאב הראש וליהנות משירות מעולה ומקצועי במחיר זול? קיר גבס מחיר הכי זול ובאיכות מקצועית הגבוהה ביותר רק ‘במרכז לעבודות גבס’ החל מ-99 ש״ח למטר! כולל שפכטל וצבע ועוד מגוון אפשרויות שמבטיחות לכם את האיכות הגבוהה בלי לשלם סתם.
רוב עבודות גבס הן בדרך כלל משימות שדורשות מיומנות וניסיון רב. לעתים קרובות, עבודות גבס מלוות בשרטוטים ותכנונים הנדסיים שמטרתם ליצור מוצר מוגמר בעל מראה מסוים ויכולת עמידה בתנאים פיזיים שונים, לדוגמה, נישות, מדפים או מזנוני גבס שצריכים לשאת משקל, שלא לדבר על תקרות גבס, שם החשיבות לבטיחות ולעמידותה של התקרה, גבוהה מאוד.
לצד כל אלה, קיימות עבודות פשוטות שלפי דעתנו, כל אדם, בעל זוג ידיים טובות – או יותר, במידה ויש לכם עזרה, יכול לבצע אותן.
צוות “המרכז לעבודות גבס”, כתב בעבורכם את המדריך המלא לבניית קיר גבס. אנו בטוחים שהקפדה על הצעדים המפורטים, יכולה להביא לתוצאות מרשימות בהחלט ועל הדרך לחסוך גם כסף.
הגדירו את המטרה
עוד לפני התחלת העבודה ולפני התכנון, צריך לעצור ולחשוב, האם ביכולתנו לבצע את העבודה. כניסה לעבודה מורכבת יכולה לעלות לכם בכסף, וחמור עוד יותר, בזבוז זמן ותסכול. לכן אנו מציעים לבחון כל עבודה לגופה על ידי שאילת שאלות מכווינות:
האם יש בעבודת הגבס איזשהו אלמנט בטיחותי – אם התשובה היא חיובית, שקלו ברצינות הזמנה של בעל מקצוע מנוסה. התקנת תקרת גבס לדוגמה, דורשת אחריות רבה ואני האחרון שאייעץ לכם לעשות זאת בעצמכם מסיבות שברורות לכולנו ולמען שמירת בטיחותם של הדיירים בביתכם.
עיצוב בגבס או עבודת גבס פשוטה – דמיינו מהי המורכבות של העבודה. האם ישנן זוויות רבות, חיתוכים וכדומה. אם התשובה חיובית, תדרשו לניסיון רב בתחום ולעתים קרובות עדיף פשוט לשכור איש גבס מקצועי.
מה הניסיון שיש לכם – לפני כל תחילת עבודה, עליכם לשאול את עצמכם האם יש לכם את הידע הדרוש. מדריכים מסוג זה בוודאי שיכולים לעזור לכם ולהכווין אתכם אך בסופו של יום, חייב שיהיה מתאר בין הדרישות לבין יכולת הביצוע של מתקין הגבס. לדוגמה, עבודות גבס בסלון, דורשות בדרך כלל מיומנות ומקצועיות מאחר שמדובר בחיתוכים וגימורים שדורשים נסיון – בשונה מעבודת גבס פשוטה יותר.
באופן כללי ולמען הסר ספק, אנו מהחסידים של שיטת “עשו זאת בעצמכם” ואוהבים ללמוד דברים חדשים בעצמנו. תוכלו לבצע עבודות גבס מסוימות בעצמכם, לחסוך כסף רב והחשוב מכל – להיות גאים בעבודה שלכם. למרות זאת, צריכים לקחת את כל הגורמים בחשבון ואם ישנו חשש בטיחותי הנובע מספקות בנוגע ליציבות קיר, תקרה או כל עבודת גבס אחרת, כמו גם חשש שמשהו עלול להשתבש, אנו ממליצים בחום, לפנות לבעל מקצוע לביצוע עבודות גבס. אלה הן מסוג העבודות שקל מאוד להיכנס אליהן אך דברים יכולים להסתבך. יש להימנע מכך.
נקודות חשובות להתייחסות
- זה הזמן להדגיש ששימוש בגבס לביצוע עבודות שונות מיועד אך ורק לשימוש פנימי. הגבס אינו עמיד לתנאים חיצוניים ולכן נשתמש בו רק במקומות סגורים שאינם חשופים לפגעי מזג האוויר. ניתן להשתמש בלוחות חסיני מים אך לא מדובר בלוחות גבס סטנדרטיים ולכן הטיפול עשוי להיות שונה במעט. לחצו למעבר למידע על קירות גבס חיצוניים.
- צנרות, חשמל, מים, גז – לפני תחילת העבודה, אתרו נקודות חשמל, קווי תקשורת, מים או ביוב. בדקו שלא קיימת “התנגשות” כלשהי בין הצנרות והתשתיות הקיימות לבין קיר הגבס שאתם עומדים להקים. כמו כן, במהלך העבודה תדרשו לקדוח חורים בקיר ובתקרה. עליכם לוודא שאף תשתית או קוו הולכה לא יפגע מעבודות אלה.
- אם ברצונכם להתקין נקודות או מתגי חשמל בקיר הגבס, עליכם להיוועץ עם חשמלאי מוסמך.
- מדריך זה מתייחס לבניית קיר גבס במקום שבו ניתן לחברו למשטחים חזקים ויציבים – קיר ותקרה עשויים בטון ו/או בלוקים.
הערה – אם ברצונכם לתקן קיר גבס ולאו דווקא לבנות קיר חדש, אנו ממליצים לכם להיעזר במדריך לתיקון קיר גבס.
בניית קיר גבס – החומרים הדרושים
לאחר שהגדרנו את המטרות והחלטנו שיש ביכולתנו לבנות קיר גבס, רגע לפני שאתם רצים לחנות חומרי בניין הקרובה, בואו ונכיר את החומרים והכלים הדרושים לנו. באופן כללי, כל החומרים הללו זולים וקלים מאוד להשגה במרכזי הבנייה השונים ואני לא מדבר על “הום סנטר” וחבריו. אם אתם רוצים לבנות קיר גבס בעלויות הגיוניות, הגיע הזמן להכיר את אותם מרכזי חומרי בניין שמצויים בכל עיר, בדרך כלל באזורי תעשייה. חיפוש קצר בגוגל או בדפי זהב, יספקו לכם רשימה של עסקים המחזיקים את כל הציוד הנדרש במקום אחד ובמחירים משתלמים.
מסילות (נקרא גם מסלול) – ככלל, מסילות וניצבים, משמשים אותנו לבניית השלד עליו יורכבו לוחות הגבס. על השלד להיות חזק דיו כדי לשאת את המשקל. המסילות הנן מוטות פח
באורכים שונים הבנויות בצורת “ח” כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת.
ניצבים – הניצבים דומים מאוד למסילות, פרט לצורתם השונה במקצת ושמקנה להם חוזק מוגבר. גם הניצבים, כמו המסילות, עשויים פח. הם קלים מאוד וחזקים במיוחד כאשר
מורכבים בצורה הנכונה כפי שנראה בהמשך. ההבדל בין המסילות והניצבים, בא לידי ביטוי בכיפוף הקל בשוליים של הניצבים. במסילות, אין כיפוף שכזה.
ברגים ודיבלים – מדובר בברגים ודיבלים רגילים לחלוטין – בדרך כלל במידה 8. תשאלו את המוכר בחנות חומרי הבניין, הוא ידע בדיוק מה להתאים לכם. הברגים
ישמשו אותנו
לחיבור המסילות לקירות ותקרה. לחיבורים אלה משמעות גבוהה מאחר והם אלה שיקבעו בין היתר את חוזקו ויציבותו של קיר הגבס שנבנה.
ברגי פח – ברגי פח זולים מאוד ומשמשים לחיבור של הניצבים למסילות על מנת לבנות קונסטרוקציה יציבה.
ברגי גבס – ברגי הגבס דומים בצבעם לברגי הפח (שחור בדרך כלל) אך הם ארוכים יותר. ברגי הגבס, כשמם הם – משמשים אותנו לחיבור של לוחות הגבס אל התשתית, קונסטרוקציה שבנינו.
דבק אקרילי – על מנת למנוע קידוחים ברצפת קרמיקה או פורצלן, ניתן להשתמש בחומרים אקריליים לחיבור המסילות לרצפה, כך שאם נחליט בעתיד להסיר את הקיר, נוכל לעשות זאת מבלי להשאיר נזקים בלתי הפיכים ברצפה. יש להתייעץ עם נציג המכירות על מנת לבחור את החומר המתאים ביותר. השימוש בדבק אקרילי הוא נקודתי ואינו בא להחליף את השימוש בברגים בקירות ובתקרה.
סיליקון – סיליקון אקרילי משמש לאיטום ובידוד. בעבודת גבס, רצוי להשתמש בסיליקון על מנת למנוע חדירת מים מהרצפה ולכן נשתמש בו להגנה על לוחות הגבס בעת שטיפת הרצפה וכדומה.
ניירות לגבס – ניירות לגבס נראים כמו נייר דבק לבן ועבה – רק בלי הדבק. אלו הם גלילי נייר שישמשו אותנו, בעזרת השפכטל האמריקאי, לכיסוי החיבורים שבין לוחות הגבס ויצרו מראה נקי ואחיד.
פינות לגבס – הפינות לגבס דומות במראן לניירות הגבס, פרט לעובדה שהן יקרות יותר ומורכבות בין היתר משני פסי אלומיניום שבקיפולן, יוצרות זווית המגנה על פינות הקיר שבנינו (במידה שיש פינות) מפני פגיעה של חפצים או אנשים שנתקלים בפינת הקיר (תופתעו לשמוע כמה זה קורה). בנוסף, הפינות הללו מקנות לקיר גימור יוקרתי ונאה לעין. חיבור הפינות הללו יעשה בעזרת שפכטל אמריקאי.
שפכטל אמריקאי – חומר דמוי משחה המשמש להחלקת קירות וכפי שנכתב, להדבקה של הפינות והניירות על לוחות הגבס.
לוחות גבס – איך אפשר לבצע עבודת גבס בלי לוחות גבס? לוחות הגבס באים במגוון של צבעים המצביעים על תכונותיהם. תוכלו לקרוא על הסוגים השונים במדריך לעבודות גבס. באופן כללי, בעבודות גבס בבית, נזדקק לגבס הלבן או האדום (אני מעדיף את האדום מאחר והוא חסין לאש). אם מדובר בעבודת גבס בחדר האמבטיה או במקומות עם לחות, נשתמש בגבס הירוק שעמיד לתנאי לחות. בכל אופן, עליכם לזכור שאף לוח גבס אינו מתאים למגע ישיר של מים.
חומר מבודד – חומר מבודד כדוגמת צמר סלעים ודומיהם חיוני מאוד לבידוד טוב של רעשים וטמפרטורה. החומר המבודד מגיע בצורת גליל וצריך להיות מורכב בין לוחות הגבס (בקונסטרוקציה שבנינו, ברווח שבין לוחות הגבס). ישנם חומרים מבודדים המצופים בנייר כסף. גלילים אלה מומלצים לבידוד מוגבר – בעיקר בגגות.
כלי עבודה נדרשים
פטיש – אי אפשר בלי פטיש, בין היתר לקביעת הדיבלים בקירות ובתקרה.
מקדחה – בעזרת המקדחה, ניצור חורים בקירות ובתקרה להתקנת הברגים המחברים את הקונסטרוקציה לקירות ולתקרה. בנוסף תזדקקו למקדח המתאים לגודל הברגים.
מברגה – המברגה משמשת אותנו להברגה של הברגים – הן הברגים המחברים את התשתית לקירות ולתקרה והן להברגת ברגי הגבס לחיבור הלוחות לתשתית שבנינו והן להרכבת התשתית עצמה.
פלס – רוצים שהקיר יהיה ישר? גם אנחנו. עבודה עם פלס תבטיח שהקיר גבס שאנו בונים יהיה ישר. השימוש בפלס הכרחי בעיקר בשלב בניית התשתית. אם היא ישרה, הכל יהיה ישר.
מטר – בעזרת המטר, נוכל למדוד ולסמן ביעילות את החלקים שצריך לחתוך או להוסיף, הן אם מדובר במסילות, ניצבים או לוחות הגבס.
סכין חיתוך – סכין יפנית ליתר דיוק, תשמש אותנו לחיתוך מוצלח של לוחות הגבס.
סרגל – כל דבר שיכול לעזור לכם לשמור על קו ישר כאשר אתם חותכים את לוחות הגבס. ניתן לאלתר ולהשתמש בפלס או באחת המסילות שרכשתם.
מספרי פח – הניצבים והמסילות מגיעים בגודל סטנדרטי ולכן נצטרך להתאימן למידות של קיר הגבס שאנו בונים. מספרי פח יעשו את העבודה. בנקודה זו אני ממליץ לא להיסחף ולרכוש מספריים מקצועיים ויקרים. סביר להניח שלא תעשו בהם שימוש תדיר ולכן הסוג הפשוט מספיק בהחלט (כל עוד הוא חדש).
אקדח סיליקון – אקדח סיליקון משמש אותנו למריחת/פיזור הסיליקון ו/או החומר האקרילי שמשמש להדבקה לרצפה.
טוש – בעזרתו נסמן את החלקים שצריך לחתוך לוחות גבס, ניצבים או מסילות. כמו כן, בעזרת הטוש, נוכל לסמן נקודות בקיר ובתקרה אותן נקדח לצורך התקנת הדיבלים והברגים.
שפכטל (מרית) – כלי חיוני מאוד להדבקה של ניירות הגבס ושל הפינות. כמו כן משמש להחלקה ולהסתרה של החורים שנוצרו בבורגי הגבס בעת שחיברנו את לוחות הגבס לתשתית/קונסטרוקציה.
נייר לטש עדין – באמצעותו נשייף את שאריות השפכטל לאחר ייבושן ונחליק את הקיר.
דגשים לעבודה בטיחותית
אנשים נוטים להתעלם מדגשים בטיחותיים, בעיקר כשזה מגיע לביתם הפרטי. לא פלא אם כן שרוב התאונות עם הפציעות החמורות מתרחשות דווקא בבית. זכרו שבריאותכם חשובה יותר מכל עבודה. שמרו עליה ונקטו בכל אמצעי בטיחות שנראה לכם. זכרו שכללי הבטיחות נכתבו לצערנו בדם. אני ממליץ בין היתר על הצעדים הבאים:
סולם – על הסולם להיות גבוה מספיק, חזק ויציב דיו. בקשו מאדם נוסף שיחזיק לכם את הסולם ויאבטח אתכם.
משקפי מגן – לעתים קרובות כשחותכים או קודחים, עפים חלקי מתכת ואבן. חלקים אלה יכולים לחדור לעין וזה בהחלט לא נעים. משקפי מגן שעולות מספר בודד של שקלים יכולים להגן עליכם.
נעלי בטיחות – הקפידו לנעול נעלי בטיחות סגורות.
כפפות – כפפות עבודה ישמרו עליכם מפני חתכים ושבבים.
קסדה – המחמירים שבינינו יקפידו על קסדת עבודה מתאימה
אנשים נוטים להתעלם מדגשים בטיחותיים, בעיקר כשזה מגיע לביתם הפרטי. לא פלא אם כן שרוב התאונות עם הפציעות החמורות מתרחשות דווקא בבית. זכרו שבריאותכם חשובה יותר מכל עבודה.
בונים את קיר הגבס
לפני שנתחיל לבנות את קיר הגבס, עלינו לנקוט באמצעים בטיחותיים. סרקו ואתרו מפגעים וסכנות אפשריים. יכול להיות שמדובר בנקודות חשמל או רהיטים שעלולים להינזק. בכל מקרה, פנו והכינו את שטח העבודה. ככל שאזור העבודה יהיה מסודר וככל שתתכננו את העבודה והפתרונות הדרושים, כך יהיה נעים, קל, יעיל ובטוח יותר לעבוד.
התקנת המסילות
המסילות יהיו החלק הראשון שנרכיב. חשוב לזכור שעליהן להיות קבועות בצורה חזקה ביותר לקירות, תקרה ורצפה. חוזקן יהיה המפתח ליציבות הקיר.
על מנת לעשות כן, סמנו את המקום עליו תותקנה המסילות. השתמשו בפלס כדי להבטיח התקנה ישרה לחלוטין. בנוסף, השתמשו במטר כדי שנוכל לחתוך את המסילות למידות שאנו צריכים.
קבעו את נקודות החיבור על גבי הקיר והתקרה והחלו לקדוח בבלוקים ובבטון. לאחר שסיימתם, התקינו את הדיבלים לקירות וחברו את המסילות לקיר ולתקרה באמצעות ברגים שיוברגו לתוך הדיבלים.
הערה: במסילות אין חורים להברגה ולכן יהיה עליכם לקדוח בהן חורים במקומות הרצויים. באופן כללי ובהתאם לחוזק הקיר, יש לקבוע ברגים כל 40 סנטימטרים לערך.
את חיבור המסילות לרצפה ניתן לעשות באמצעות ברגים או בשימוש בחומר אקרילי מתאים, כך שלא יעשה כל נזק לרצפה ולא ישאיר סימנים במידה ונחליט יום אחד להסיר את הקיר. את החומר האקרילי יש לפזר בכמות נדיבה בעזרת אקדח הסיליקון או כל מכשיר מתאים אחר שיוצע לכם בחנות לחומרי בניין. שימו לב להוראות השימוש מאחר ונדרש להמתין עד שהחומר האקרילי יתייבש לפני המשך העבודה.
בשלב זה יצרנו למעשה מסגרת שמורכבת מהמסילות. במסגרת זו נרכיב את הניצבים כדי ליצור תשתית/קונסטרוקציה להתקנת לוחות הגבס בהמשך.
הרכבת הניצבים
לאחר שהקמנו את המסגרת, נתחיל לשלב בתוכה את הניצבים. ראשית יש למדוד ולחתוך מידות מדויקות בעזרת מספרי הפח. לאחר שחתכנו, נוכל להרכיב את הניצבים על ידי הכנסת קצה הניצב לתוך המסילה כפי שנראה בתמונה. כדי לחבר באופן סופי את המסילה והניצבים, נשתמש בבורגי הפח. ברגים אלה מסוגלים לקדוח את דרכם דרך חלקי הפח השונים והם יוצרים חיבורים חזקים ביותר.
כדי להבהיר איך להרכיב את הניצבים, הביטו בתמונה המצורפת וראו שהם ניצבים במרחק 40 סנטימטרים בערך האחד מן השני בצורה אנכית.
לאחר שהרכבנו את הניצבים בצורה אופקית, יש לשוב ולחזק אותם ואת התשתית על ידי הרכבה של ניצבים בצורה אופקית. חתכו את המידות הרצויות ושלבו את חלקי הניצבים בתוך מסילות הניצבים שהרכבתם עוד קודם בצורה אנכית. חברו אותם באמצעות ברגי הפח המוכרים עד שתקבלו תשתית המורכבת מצורות קוביות או מלבנים. מומלץ לחבר את הניצבים לכדי צורה מדורגת – ראו תמונה מצורפת.
ברכותינו. בניתם את הקונסטרוקציה עליה ישב קיר הגבס. לפני המשך העבודה, וודאו יציבות וחוזק של המבנה שבניתם. אם עבדתם על פי מה שנכתב עד כה, לא צריכה להיות בעיה ותוכלו להבחין שהשלד יציב מאוד. אם ישנה בעיה והקונסטרוקציה אינה יציבה, עצרו ובדקו מהי הבעיה.
הרכבת לוחות הגבס
לטעמי, הרכבת הלוחות בקיר גבס, היא אחת המשימות הקלות יותר שמתוארות במדריך זה.
על מנת לעשות זאת, עליכם למדוד את שטחי הכיסוי, כלומר את מסגרת השלד.
לאחר שמדדתם, סביר להניח שתוכלו להתחיל ולהרכיב לוחות שלמים על גבי השלג ורק לאחר מכן יהיה עליכם לחתוך חלקים מהלוחות על מנת להתאימם לחללים שנותרו. נסו לחתוך את הלוחות בתבונה כך שתנצלו את חומרי הגלם באופן מקסימאלי.
את לוחות הגבס נחתוך בעזרת סכין יפנית. חריץ ישר בעומק של מספר מילימטרים צריך להספיק מאחר וכיפוף קל של הלוח המחורץ, ישלים את המלאכה באופן מושלם.
חיבור פלטות הגבס לקונסטרוקציה תיעשה בעזרת ברגי הגבס שיוברגו באמצעות מברגה. הברגים ימוקמו במרחקים של 25 סנטימטרים בערך האחד מן השני. די במעט כוח על מנת שברגי הגבס יחדרו את לוח הגבס ואת הניצבים והמסילות וכך יחברו ביניהם. שימו לב שהברגים יוצרים מעין שקעים בלוח הגבס. אל דאגה. זהו תהליך טבעי ובהמשך נחליק שקעים אלה בעזרת שפכטל אמריקאי.
נקודות להתייחסות
- על מנת שהחיתוך יהיה ישר, יש צורך להשתמש בסרגל עליו נשעין את הסכין בזמן החיתוך. רצוי להשתמש בגוף ישר וארוך כגון פלס או אחד הניצבים/מסילות.
- יש למדוד את הלוחות בצורה המדויקת שניתן על מנת למנוע רווח גדול מדי בין הלוחות.
- יש להשלים הרכבה של לוחות על צד אחד בלבד מאחר ואנו צריכים למקם את החומר המבודד עוד לפני סגירת הצד השני.
כדאי קרוא את המידע בנוגע לסגירת פתחים כדי לקבל מושג נוסף.
חומר מבודד
חומר מבודד הכרחי מאוד ליצירת קיר גבס איכותי שיבודד ביעילות רעש וישמור על טמפרטורת החדר.
לאחר התקנת צד אחד בלבד, נפרוס את חומר הבידוד שרכשנו ונמקם אותו בצמוד ללוח שהורכב, בין הניצבים והמסילות, בצורה אחידה ומושלמת.
לאחר הנחת חומר הבידוד, תוכלו לחזור לשלב הקודם ולחבר את לוחות הגבס בצדו השני של הקיר.
ברכותינו! התקנתם בעצמכם קיר גבס! עכשיו כל שנותר הוא להקנות לו גימור אחיד ועשיר.
החלקת החללים שבין לוחות הגבס והתקנת פינות
- לאחר שהרכבתם את לוחות הגבס, תוכלו להבחין בחיבורים שבין הלוחות כמו גם בשקעים שנוצרו מחיבור הברגים. כדי להקנות גימור חלק ועשיר לקיר שלנו, נמרח שפכטל אמריקאי בחללים שבין הלוחות. יש למרוח כמות נדיבה אך לא יותר מדי מאחר ושכבות עבות מדי של שפכטל מתקשות להתייבש.
- לאחר שמרחנו את השפכטל, נניח את נייר הגבס בחיבורים שאנו רוצים להעלים – בין הלוחות ובין קיר הגבס והתקרה. בשלב זה השפכטל האמריקאי משמש לנו כדבק אילו נדבק נייר הגבס. הדביקו את הנייר היטב והדקו אותו בעדינות בעזרת המרית (שפכטל). הסירו שאריות שפכטל אמריקאי (יהיו לא מעט שאריות).
- הדבקת הפינות מתבצעת באופן דומה מאוד. מרחו את השפכטל האמריקאי על הפינות (אם ישנן) והדביקו את הפינות תוך קיפולן לצורך יצירת זווית של 90 מעלות. הדקו בעדינות בעזרת המרית והסירו שאריות שפכטל אמריקאי.
- את השקעים שנוצרו מחדירת הברגים, נחליק בשפכטל אמריקאי בצורה הפשוטה ביותר בעזרת המרית.
- לאחר ייבוש השפכטל (בדרך כלל לאחר מספר שעות – תלוי במזג האוויר), נבדוק האם ישנם מקומות בהם חומר המילוי שקע. במידה שכן, צריך למרוח שכבת שפכטל אמריקאי נוספת.
- לאחר הייבוש הסופי, נשייף את הקיר בעזרת נייר הלטש. הליטוש צריך להיות בעוצמה חלשה עד בינונית, באמצעות תנועות סיבוביות. מתחילים מהחלק החיצוני ביותר של התיקון ונכנסים פנימה אל תוך מוקד התיקון שעשינו, עד שמקבלים משטח חלק לחלוטין.
לסיום, לאחר סיום השיוף של השפכטל האמריקאי העודף, בדקו אם ישנם מקומות נוספים שדורשים תיקון או ליטוש. היו קפדניים מאחר וליטוש נקודות בעייתיות לאחר צביעת הקיר, כמעט ובלתי אפשרית. נסו להביט על הקיר באור יום ממספר זוויות. אם הקיר חלק ולא נראים חיבורים, ניתן לצבוע את הקיר בעזרת רולר או מברשת.
ברכותינו, אם הגעתם עד לשלב זה וביצעתם את ההוראות באופן מדויק, הצלחתם לבנות את קיר הגבס שלכם בהצלחה!
לכל שאלה או עזרה, אתם מוזמנים לפנות אל המרכז לעבודות גבס.